Harvalla valmistajalla on liikennekäyttöiseen mönkijään valmiita nastarenkaita tarjolla. Kisakäyttöön tarkoitetut piikkirenkaat taas eivät ole tieliikenne käyttöön soveltuvia. Monia mönkijänrengas malleja pystytään kuitenkin nastoittamaan. Olennaista on renkaan pintamalli ja kuvion palan korkeus.

Tradotimin tuotevalikoimasta CST:n Stag on paras mönkijän rengas nastoitusta varten. Kuvio mukautuu monenlaiseen ympäristöön ja soveltuu myös tieliikenne käyttöön. Renkaan palat ovat sopivan korkeat luotettavan nastoituksen tekemiseen. Muita nastoitukseen soveltuvia mönkijänrenkaita valikoimassamme ovat Carlisle AT489 ja Alltrail, Maxxiksen Ancla ja C9272/C9273 StreetMaxx sekä CST:n CS05/CS06 Stryder.

Voiko mönkijänrenkaan nastoittaa riippuu palan muodosta ja korkeudesta. Marketit myyvät erilaisia itseasennettavia nastoja. Näiden tuotteiden laatu on vaihtelevaa. Toiset tuotteet ovat luotettavia ja toiset eivät. Tieliikenne käyttöön hyväksytyssä L-ajoneuvoluokan mönkijässä on huomioitava, että nastan pitää olla tyyppihyväksytty ja ettei nastan ulkonema saa ylittää 1,2 mm. Ammattilaisen asentamat nastat ovat aina turvallisempi vaihtoehto.

Nastat porataan nastan pituudesta riippuen noin 10-12 mm syvyyteen, joten palassa pitää olla mielellään vähintään 10 mm verran korkeutta, jotta nastan saa luotettavasti paikalle eikä nastoitus vaurioita renkaan rakennetta. Palan alla olevan kumin määrä ennen kangasrakennetta vaihtelee 1-3 mm valmistajasta riippuen.

Korkeammissa paloissa on hyvä käyttää pidempää nastaa, jotta nasta ei pääse ”kaatumaan” renkaan pinnan joustaessa maaston mukana. Kaatuminen saa nastan painumaan vinoon eivätkä sen pito-ominaisuudet tällöin toimi oikein.

Nastoitettavan palan pitää olla kiinteä. Se tarkoittaa, ettei palassa saa olla pinnan halkaisevia kuvioita, koska silloin nastaa ei saa luotettavasti kiinnitettyä. Palan pitäisi olla mieluiten ainakin 1cm levyinen, jotta nasta pysyy optimaalisesti paikoillaan.